Takaisin uutisiin

Julkaistu: 26.05.2022

Edustajiston sääntömääräinen kevätkokous 17.-18.5.2022

Ajankohtaista  


Edustajisto kokoontui sääntömääräistä kevätkokousta varten ensimmäistä kertaa toimintakautensa aikana kasvotusten keväisessä, joskin viileän tuulisessa Helsingissä.  Oli hienoa saada kasvot henkilöille teams-kokousten takaa. Läsnä oli 16 edustajiston varsinaista jäsentä ja 4 yleisvarajäsentä. Hallituksen jäseniä paikalla oli 8. 

Ensimmäisen päivän ohjelman aloitti työnantajan edustajien Elina Reinin ja Anna Haamanin esitys ryhmän monipaikkaisen työskentelyn pelisäännöistä. Aihe herätti mukavasti keskustelua ja saimme suoria ja selkeitä vastauksia kysymyksiimme. OPRYn hallituksen puheenjohtajisto kertoi meille lisätietoa menneistä TES-neuvotteluista ja ryhmän ajankohtaisista asioista. Yhdistyksen kummi Jouni Kinnunen  ammattiliitto Prosta kävi herättelemässä edustajiston jäseniä opiskelijajäsenyysasialla. Edustajistolle oli teetetty etukäteen lyhyt kysely palautteesta ja toiveista hallituksen työskentelyyn liittyen. Tätä avattiin edustajiston puheenjohtajiston toimesta iltapäivän aikana saaden aikaan ilahduttavan aktiivista keskustelua edustajiston keskuudessa.  Iltapäivällä keskustelimme myös verkostoitumisen ja vaikuttamisen tärkeydestä edustajiston jäsenenä. Tämä keskustelu ja verkostoituminen ylipäätään jatkui iltaohjelman merkeissä ravintola Farangissa.

Varsinaiset sääntömääräiset asiat käsiteltiin kokouksessa toisena päivänä. Hallitus esitteli edustajistolle toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen. Toimintavuosi 2021 on sisältänyt paljon edunvalvonta- ja työpaikkatoiminnan tehtäviä. Hallitus sai kiitosta aktiivisesta tiedottamisesta, kouluttamisesta ja erityisesti päivystävästä OPRY-klinikasta, jossa saa akuutin avun ja nopeat vastaukset ajankohtaisiin ongelmiin. Edustajisto hyväksyi vuoden 2021 toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen ja toivoi hallituksen jatkavan samaan malliin. Yhdistyksen sijoitusten tilanne käytiin läpi suullisesti. Edellispäivänä aloitettua lähetekeskustelua vuodelle 2023 jatkettiin lyhyesti. 

Edustajistoa ja edustamiamme jäseniä puhututtaa erityisesti käynnissä olevat isot fuusiot, työntekijöiden jaksaminen ja palkkaus. Jäsenhankinta ja nykyisten jäsenten pito nähdään myös tärkeänä asiana, johon yhdistyksen tulee keskittyä säilyttääksemme hyvä asemamme myös työehtosopimusneuvotteluissa. Edustajisto antaa tukensa hallituksen työskentelylle kaikissa näissä asioissa ja kiittää onnistuneista kokouspäivistä ja järjestelyistä. 

Aurinkoisin loppukevään terveisin, 
Kati Ulaska ja Emilia Attias

Takaisin uutisiin