Takaisin uutisiin

Julkaistu: 16.05.2022

Hallituksen kokous 16.5.2022

Ajankohtaista  


OPRYn hallitus kokoontui koolle läsnäolokokoukseen Pasilan kokoustilaan. Vielä pitkän tauon jälkeen osasimme jokainen paikanpäälle. Tarkisteltiin OPRY-klubien käyttöoikeusasioita kuntoon. OPRYn hallitus päätti olla mukana OP Ryhmän Kesäpäivillä Turussa 12.-14.8. Tästä lisää myöhemmin. Yhdistys on saanut kutsun Pron suurten yhdistysten tilaisuuteen Joensuuhun 10.-11.9. ja päätti osallistujista tähän kehittämisviikonloppuun. Finanssisektorin yhteiset jäsenpäivät järjestetään Helsingissä 29.-30.10. ja tästä tulee vielä ennen kesää kaikille jäsenille kutsuviestiä.

Edellisen hallituksen kokouksen jälkeen on OPRYssä järjestetty Teams koulutuksia kutsukoulutuksessa fuusiopankkien luottamusmiehille sekä tulossa toukokuun lopulla liukuvasta työajasta työaikalain ja työehtosopimuksen näkökulmasta. Mukana tässä koulutuksessa sopimusalavastaava Jari Kaitosuo Ammattiliitto Prosta.

OP Ryhmän palkkatoimikunnassa on sovittu työehtosopimuksen mukaisista palkkakeskusteluista OP Ryhmässä. Palkkakeskusteluprosessi läpi viedään 19.9. mennessä ja korotukset astuvat voimaan 1.10.2022 alkaen. Palkkakeskusteluerän suuruus on 1,35 % ja tarkastelujakso 1.5.2021-31.5.2022. Palkkakeskustelut käydään rahoitusalan työehtosopimuksen piirissä olevien kanssa, joiden työsuhde on palkkakeskusteluerän voimaantullessa kestänyt vähintään 6kk, eli työsuhteen tulee olla alkanut viimeistään 1.4.2022 (ml. määräaikaiset). OPRY järjestää OP Ryhmän työnantajan kanssa rahoitusalan palkkakeskustelukoulutuksen 23.5. HR-vastaaville (HR-johtaja/päällikkö/TJ) ja henkilöstön edustajille (Osuuspankit ja keskusyhteisö).

Palta ry, Pro ry ja YTN ry ovat 4.5.2017 allekirjoittaneet tulkintapöytäkirjan, jonka mukaan ne katsovat, että OP-palvelut Oy:n palvelunhallintakeskus voidaan katsoa rahoitusalan työehtosopimuksen liitteen 5 mukaiseksi erityistyöpisteeksi. OPRYn hallitus valtuutti Riitta Suonpään ja Eija Laurilan neuvottelemaan ja sopimaan tämän sopimuksen jatkosta. Sopimus on paikallinen sopimus keskeytymättömästä kolmivuorotyöstä palveluhallintakeskuksessa.

Teams-koulutusten lisäksi syksyn kalenteriin aktiiveille tulossa läsnäolokoulutus työsuojeluvaltuutetuille ja luottamusmiehille 1.-2.10. Helsingissä.
 

Takaisin uutisiin