Takaisin uutisiin

Julkaistu: 13.02.2023

Hallituksen kokous 17.-18.1.2023

Ajankohtaista  

Kirjoittaja: Pia Husu

Tammikuun hallituksen kokouspäivät pidettiin läsnäololla Helsingissä. Päivien aikana käsiteltiin hallituksen työskentelyyn liittyviä asioita ja sovittiin pelisäännöistä. Hallituksen sisällä työskentelee kolme eri työryhmää edunvalvonta, työpaikkatoiminta sekä viestintä. Työryhmät jatkavat työskentelyään myös vuonna 2023, eikä niiden jäseniin tule muutoksia. Yhdistyksen nettisivujen tilanne ja tulevaisuus oli keskustelussa ja tähän palaammekin helmikuun kokouksessamme. Hallitus päätti järjestää OPRYn jäsentapahtuman syksylle 2023. Tarkempia speksejä saatte tietää myöhemmin. Tammikuussa Oulussa järjestettiin rahoitusalan yhdistysten jäsenille yhteinen alueellinen tapahtuma. Muista alueellisista tapahtumista tehdään jatkosuunnitelmia ja nämä ovatkin kovin toivottuja olleita. Kävimme läpi työehtosopimusneuvottelija Riitta Suonpään johdolla työehtosopimusten tilannetta tammikuun kokousajankohtana. Keskustelimme neuvottelujen lähtötilanteesta sekä molempien osapuolten tavoitteista.

OPRYn edustajisto päätti viime kokouksessaan sääntömuutoksesta, jolloin OPRYn edustajiston ja hallituksen valinnat siirtyvät syyskaudesta kevätkauteen vuonna 2024. Päätös vaikuttaa siihen, ettei valinnat enää osu Ammattiliitto Pron vaalien kanssa samaan aikaan. Tämä helpottaa yhdistyksen fokusointia eri valintoihin. Tulevia OPRYn valintoja silmällä pitäen on perustettu vaalityöryhmä valmistelemaan jo näin hyvissä ajoin vaaleja suunnitellen vaalialueita ja ohjeistuksia ym. Vaalityöryhmään on haettu jäseniä OPRYn luottamushenkilöistä, jotta varmistamme kattavan ja kaikki mahdollisimman hyvin huomioon ottavan valmistelun. OP Ryhmän rakennemuutos vaikuttaa myös OPRYn toimintaan ja se tulee ottaa myös huomioon tulevaisuuden hallinnon rakentamisessa. Vaalityöryhmän kokoonpanoksi hallitus päätti Kaisa Junkkarinen-Kosonen (puheenjohtaja), Kati Ulaska (sihteeri), Juuso Tulilehto, Tuula Eckerman ja Sirpa Turunen. Riitta Suonpää toimii työryhmän kokouksissa asiantuntijana. Materiaali valmistellaan edustajiston syyskokoukseen 2023.

Ammattiliitto Pro tarjoaa nuorille liittymisetua vuoden 2023 aikana. Jäseneksi voi liittyä 99e vuosimaksun hintaan ja tämä hinta on voimassa myös vuodet 2024 ja 2025. Maksu sisältää liiton ja työttömyyskassan jäsenyyden. Hallitus päätti vuoden 2023 jäsenhankintakampanjasta. Yhdistys tarjoaa yli 36-vuotiaille uusille jäsenille 20 euron S-Ryhmän lahjakortin. Jäsenhankkijoita tullaan muistamaan myös. Eniten uusia jäseniä hankkinut saa 300 euron arvoisen matkalahjakortin. Lisäksi arvomme jokaisen jäseniä hankkineen keskuudesta toisen 300 euron arvoisen matkalahjakortin saajan. Hallitus linjasi yhdistyksen tuen Ammattiliitto Pron aluejohtokuntien järjestämiin tilaisuuksiin. Yhdistys tukee OPRYn jäsenten osallistumista aluejohtokuntien tilaisuuksiin. Tukea maksetaan maksimissaan 50e/henkilö/tilaisuus. Tämä siis kaikissa Pron aluejohtokuntien tilaisuuksia myös jäsenristeilystä. Kilometrikorvauksia varten OPRYn tuki on 0,25e/km.

Klubitoiminnan saralla tehtiin myös päätöksiä. Vuoden 2022 klubiksi valikoitui OPRY-klubi 125 Kuopio Pohjois-Savo. Klubi oli vuoden 2022 aikana ollut aktiivinen toiminnaltaan sekä hankkinut, että säilyttänyt jäseniä. Palkinnoksi klubi sai toimintarahansa tuplana, yhteensä 2.000 euroa. Vuoden klubi julkistettiin perinteisillä Klubipäivillä tammikuun lopulla. Klubipäivät järjestettiin ensimmäistä kertaa hybriditilaisuutena ja tilaisuuden järjestelyt saivat osallistujilta kiitosta sekä etänä, että läsnä. Vuoden 2023 osalta tehtiin parannuksia Vuoden klubin valintakokonaisuuteen. Hallitus päätti ottaa tälle vuodelle mukaan kolme sarjaa. 1 palkitsemissarjassa ovat mukana klubit, joiden jäsenmäärä on 20 tai alle, 2 sarjassa klubit, joiden jäsenmäärä 21–60 ja 3 sarjassa klubit, joiden jäsenmäärä 61 ja yli. Valintakriteerit vuoden klubin valinnan osalta pidettiin samoina, eli aktiivisuus ja jäsenhankinta ja -pito. 
 

Takaisin uutisiin