Takaisin uutisiin

Julkaistu: 02.06.2023

Hallituksen kokous 20.-22.5.2023 Kustavissa

Ajankohtaista  


Aurinkoisena ja lämpöisenä viikonloppuna lähti hallituksen jäsenet ympäri Suomea autoporukoilla kohti Kustavia ja Lootholman matkailualuetta. Tunnelma oli yhtä aurinkoinen ja letkeä kuin sääkin. Kustavin Lootholma on ammattiliitto Pron omistaja matkailualue Länsirannikolla. Etäisyydet Turusta 70 km, Helsingistä 240 km, Tampereelta 200 km ja Raumalta 100 km. Ammattiliitto Pron jäsenet majoittuvat alueella monipuolisissa majoitusvaihtoehdoissa -40 % alennuksella.  Paikka tarjoaa elämyksiä veneilijälle, karavaanarille, tasokasta loma-asumista hakevalle tai reppureissaajalle. Ravintolan maut syntyvät paikallisista raaka-aineista.

Lauantaina majoituttiin, tutustuttiin alueeseen ja sen uusiin hankkeisiin, käytiin läpi tulevien päivien ohjelmaa ja vaihdettiin kuulumisia. Varsinainen kokoustyöskentely startattiin sunnuntaina. Uuden rahoitusalan työehtosopimukseen tulleet päivitykset palkkakeskustelujärjestelmään tuovat mukanaan muutoksia ja päivityksiä myös OP Ryhmässä käytäviin palkkakeskusteluihin. Sunnuntaina tutustuttiin palkkakeskusteluihin liittyviin materiaaleihin ja käytiin keskustelua OP Ryhmän palkkakeskusteluiden läpikäynnistä, koulutuksesta, opastamisesta sekä materiaaleista. Asioita viedään eteenpäin OP Ryhmän palkkatoimikunnan kokoukseen.

Hallituksen jäsen Jesse Kankanen oli osallistunut ammattiliitto Pron tarjoamaan koulutuksen aiheena jäsenhankinta ja -pito palvelumuotoilun keinoin. Jesse esitteli koulutuspäivän antia muille hallituksen jäsenille ja kävimme keskustelua aiheesta yhdistyksemme toimintaan liittyen. Vielä mitään selkeää näkemystä ei syntynyt, että olisiko jotain mitä erityisesti meidän tulisi toiminnassamme tässä kohtaa tarkastella. Todettiin, että palvelumuotoilun tietyt piirteet ovat OP Ryhmän Ketterän toimintamallin kautta myös tuttuja monelle hallituksen jäsenelle enemmän tai vähemmän. Iltapäivällä siirryttiin vielä työskentelemään hallituksen sisäisten työryhmien edunvalvonnan sekä työpaikkatoiminnan pariin.

Maanantaina Kustavin Lootholmassa herättiin energiaa täynnä uuteen viikkoon. Ammattiliitto Pron suurten yhdistysten tilaisuus järjestetään seuraavan kerran 30.9. – 1.10.2023 Porvoossa. Mukaan tilaisuuteen hallituksesta osallistuvat Riitta Suonpää, Sari Neuvonen, Kaisa Junkkarinen-Kosonen sekä edustajiston puheenjohtaja Kati Ulaska. Pron perheristeily järjestettiin 5. – 7.5.2023 ja mukana oli myös OPRYläisiä. Prosta saadun tiedon ja mukana olleiden OPRYläisten mukaan risteily oli onnistunut ja monipuolinen. Vallilan valopihalla järjestetään säännöllisesti messut kevät- ja syksykaudella. Messuilla Vallilan palvelutuottajat ja vuokralaiset sekä eri yhteistyökumppanit esittelevät toimintaansa, tuotteitansa ja palvelujaan. OPRY on sopinut mukanaolosta seuraavilla syysmessuilla 14.9.2023. Hallituksessa käytiin aiheesta alustavaa keskustelua ja päätettiin työryhmä koordinoimaan messujen kokonaisuutta.

Välillä on hyvä ottaa aikaa ja välimatkaa peruspuurtamiseen sekä tuttuihin kokoushuoneisiin ja etäyhteyksiin. Hallituksen kokouspäivät toukokuussa sisälsivät asialistojen ja päätösten lisäksi myös paljon hymyä, naurua ja rentoutumista. Tunne siitä, että yhdessä olemme enemmän, vahvistui auringonsäteiden siivin.

Takaisin uutisiin