Takaisin uutisiin

Julkaistu: 29.03.2022

Hallituksen kokous 29.3.2022

Ajankohtaista  


Maaliskuun käydessä jo loppua kohden piti OPRYn hallitus vuoden kolmannen kokouksen Teamsilla. Isoimpina asiakokonaisuuksina esityslistalla olivat toukokuun edustajiston kokous sekä siihen liittyvien materiaalien läpikäyminen ja esittäminen edustajistolle hyväksyttäväksi. Vuoden 2021 tilinpäätöksen hallituksen jäsenet saivat sähköiseen allekirjoituspalveluun kuitattavaksi ja toimintakertomus on nyt valmiina. Toukokuussa 17.–18. päivinä edustajistomme jäsenet pääsevät ensimmäistä kertaa kokoontumaan yhteen ja hallitus odottaa innolla edustajiston jäsenien tapaamista, koska Teamsin välityksellä olemme hoitaneet aiemmat sääntömääräiset kokoukset.  

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelujen lopputuloksesta saimme hallituksen puheenjohtajalta selonteon. Luvassa on luottamushenkilöille keskiviikkona 30.3.2022 koulutusta, josta linkki on lähtenyt jo osallistujille. Luottamushenkilöt löytävät linkin myös Teams-kanavalta. Tilaisuus tallennetaan, joten ei hätää, jos et pääse linjoille. Kevät on muutenkin lähtenyt vilkkaasti käyntiin eri koulutuksien osalta. Luottamushenkilöt ovat saaneet Teamsin välityksellä koulutusta uudesta yhteistoimintalaista Ammattiliitto Pron ja OP Ryhmän puolelta, työsuojeluvaltuutettujen sekä luottamushenkilöiden kanssa on ollut tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan liittyvää opastusta, ja huhtikuussa on tulossa perinteeksi muodostunut henkilöstöjohdon – ja edustajien tilaisuus.  

Hallituksen kokouksessa käsiteltiin myös luottamushenkilöille lähetettyä liukuvan työajan kyselyä. Harmillisesti saimme vain 27 yrityksestä vastaukset ja toivottavaa olisi ollut runsaampi vastausmäärä. Kysely on tehty kerran aiemmin ja nyt toistimme kyselyn melkein samalla kysymyspatteristolla. Nostoina tuloksista voimme kertoa, että liukuva työaika on käytössä kaikissa vastaaja yrityksissä, mutta sitä sovelletaan yrityskohtaisesti vähän eri tavoin. Eroavaisuudet näkyvät sellaisissa kohdin, kuinka paljon tunteja voi kerryttää maksimissaan saldoon tai kuinka paljon saldossa voi olla miinustunteja. Lisäksi eroja ilmeni yrityksien välillä, kuinka kertyneitä saldoja on mahdollista pitää pois. Yleisesti sanoen vastaaja joukossa käytänteet olivat yrityskohtaisia ja kokemus liukuvasta työajasta vaihteli sen mukaan, miten työnantajan kanssa on pystytty sopimaan joustoista puolin ja toisin.  

Näin kevään korvalla yhdistys aktivoituu myös niiden henkilöiden osalta, joiden jäsenmaksut ovat syystä tai toisesta jääneet maksamaan. Ammattiliito Prossa kampanja pyörii nimellä Pelasta kaverisi jäsenyys! Jos yrityksessä on luottamushenkilö, tulee hän saamaan listauksen, jossa pyydetään ottamaan jäseneen yhteyttä. Puolestaan jos jäsen on töissä sellaisessa yrityksessä, jossa ei ole luottamushenkilöä, otetaan häneen yhteyttä yhdistyksen puolesta.  

Ennen kesälomia on hallituksen työskentely rintamalla tiedossa monia mukavia kohtaamisia muiden yhdistyksien kanssa. Ammattiliitto Pro järjestää rahoitusalan yhdistyksien hallituksille neuvottelupäivän huhtikuussa ja toukokuussa on puolestaan vuorossa Pron aktiiviristeily.  

Finanssiala on yhteisesti suunnitellut tälle vuodelle jäsentapahtumaa, josta järjestelyissä mukana ovat OPRYstä Katja Ahola sekä Kaisa Junkkarinen-Kosonen. Hallitus sai selonteon jäsentapahtuman järjestelyiden etenemisestä. Olkaahan kuulolla, tarkempaa ohjelmaa ja ohjeistusta on tulossa myöhemmin.  

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu Teamsilla 27.4.2022.  

Takaisin uutisiin