Takaisin uutisiin

Julkaistu: 18.12.2019

Jäsentiedote

Ajankohtaista  


Ennen rauhoittumista joulun viettoon, on aika kiittää jäseniä yhteistyöstä kuluvana vuonna ja toivottaa voimia työpaikoille haastavien työehtosopimusneuvotteluiden aikana. Järjestäytymisen merkitys on jälleen kerran tärkeämpi kuin koskaan.

Kurkistus menneeseen vuoteen

Vuoden aikana olemme järjestäneet luottamushenkilöille koulutusta palkkauksesta sekä palkitsemisesta, uudesta työaikalaista ja OP Ryhmän ajankohtaisista asioista. Palkitsemisesta olemme järjestäneet kaikille luottamushenkilöille kaksi Teams -tilaisuutta. Tilaisuuksiin osallistui yhteensä sata luottamushenkilöä. Tämän lisäksi 12.12.2019 järjestettiin luottamushenkilöille Teams -tilaisuus vakuutusliiketoiminnan siirrosta Pohjola vakuutukselle sekä keskitettyjen palveluiden muutoksista.

OP Ryhmän palkkatoimikunnassa käsiteltiin palkkakeskustelujen erimielisyydet. Kaikista palkkatoimikunnassa käsitellyistä erimielisyyksistä, lähetettiin kirjeet toimihenkilölle, esimiehelle, luottamushenkilölle ja työnantajan edustajalle, joissa oli ohjeet jatkon osalta.

Palkkatoimikunnassa olemme käsitelleet myös rahoitusalan palkkatilastot, OP Ryhmän palkkarakennetta sekä OP Ryhmän palkkatilastoja. Tilastojen perusteella johdon ja esimies ja asiantuntijoiden palkat ovat kilpailukykyisiä.

Palkkaerot muuhun rahoitusalaan verrattuna tulevat vaativuusluokkien 3. - 5.1. Palkkatasa-arvon edistämiseen OPRY Henkilöstöyhdistys Pro ry on tehnyt työtä yhdessä OP Ryhmän luottamushenkilöiden kanssa.

Palkan tarkistukset tulisi tehdä OP Ryhmässä vuosittain. Luottamushenkilöt saavat vuosittain palkkatilastot, jonka pohjalta voivat rakentaa tilastotietoa klubikokouksiin. Klubitoiminnassa palkka-asioiden tulee olla keskeisesti käsitellyin asia.

OP Ryhmän YT-ryhmässä olemme käsitelleet OP Ryhmän tulosta, henkilöstörahaston mittareita ja työntekijä kokemusta. Jokaisessa kokouksessa on noussut esille OP Ryhmän järjestelmät ja niiden toimimattomuus. Palkitseminen OP Ryhmässä, on noussut vahvasti esille vuonna 2019. Keskustelua on herättänyt palkkioiden mahdollinen takaisin perintä tai palkkioiden pienentäminen esimiestarkistuksen myötä. Palkitsemisen on oltava avointa, mittareiden kaikkien tiedossa ja pelisääntöjen selkeät.

Finanssisektorin jäsentilaisuus järjestettiin yhdessä rahoitusalan yhdistysten kanssa Scandic Park Helsinki 5 – 6.10.2019. Tilaisuuden teema oli eväitä työelämään. Lauantaina aivotutkija Mona Moisala luennoi aivojen hyvinvoinnista modernissa työympäristössä. Yhdessä teimme myös Monan johdolla aivojumppaa. Aku Varamäki puolestaan kertoi tulevaisuuden työelämän trendeistä ja miten hallita jatkuvaa muutosta paremmin. Päivällisellä meitä viihdytti Victor Maijanen ja tutut laulut kirvoittivat kuulijat laulamaan ja tanssimaan.

Seuraavana päivänä Annamari Österberg johdatti osallistujat työehtosopimuksen ja työelämän lakien tuntemuksen pariin tehtävärastien avulla. Päivän lopuksi Antti Hakala Ammattiliitto Prosta kertoi finanssisektorin ajankohtaisista asioista.

Tilaisuudessa oli tuote-esittelyä ja arvontaan. Finanssisektorin yhdistykset DBH, OPRY, Ratas ja SAM arpajaisten tuotto, yhteensä 200€ päätettiin lahjoittaa Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:lle vähävaraisten lapsiperheiden ja huostaan otettujen lasten tukemistyöhön Suomessa. OPRYn hallitus päätti lahjoittaa samaan kohteeseen 200€.

Rauhallista joulun aikaa ja pirteää uutta vuotta 2020!
Toivottaa OPRY Henkilöstöyhdistys Pro ry hallitus

Takaisin uutisiin