Takaisin uutisiin

Julkaistu: 28.09.2020

Mitä omalla alueellasi tapahtuu?

Ajankohtaista  


Aluetoiminta on avannut Pron toimintaa laajemmin. Näkee muutakin kuin omalla työpaikalla tapahtuvaa Pron toimintaa. Aluetoiminnassa olen tutustunut uusiin ihmisiin eri aloilta, sekä päässyt vaikuttamaan jäsenille tarjottaviin tapahtumiin ja etuihin. Toimintaan oli helppo tulla, vaikka alussa kauhistutti kuinka osaan ja pärjään. Yhdessä tekemällä on opittu ja opeteltu. Yhtään aluejohtokunnan iltaa en vaihtaisi pois.

Näin ammattiliitto Pron aluetoimintaa kuvaili Hämeen aluejohtokunnan jäsen Marita Vienonen. Olisiko sinullakin kiinnostusta mukaan toimintaan?

 

Pron aluetoiminta
Alueella tapahtuvaa toimintaa koordinoimaan ja toteuttamaan valitaan aluejohtokunta, johon kuuluu 4−10 varsinaista jäsentä sekä kaksi yleisvarajäsentä. Aluejohtokuntien jäsenet valitaan tehtävään kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja nyt on uusien valintojen aika. OPRYn jäseniä on ympäri Suomea ja yhdistys on valtakunnallinen. OPRY hallinto ei voi olla läsnä kaikessa alueellisessa toiminnassa, joten onkin tärkeää saada mukaan alueen omia ORPYläisiä Pron aluetoimintaan. Toiminnalla taataan OPRYläisille alueilla mm. viestintä, tapahtumat ja edut.


Pron aluejohtokunnat 2021 - 2022
-    Varsinais-Suomi (Ahvenanmaa)
-    Pohjanmaa (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa)
-    Kymi-Saimaa (Etelä-Savo ja Kaakkois-Suomi)
-    Savo (Pohjois-Savo)
-    Karjala (Pohjois-Karjala)
-    Oulu-Kainuu (Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa)
-    Pirkanmaa
-    Satakunta
-    Pääkaupunkiseutu ja Länsi-Uusimaa (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo, Raaseporin seutukunta, Lohja, Karkkila, Siuntio, Inkoo, Vihti)
-    Keski-Uusimaa (Nurmijärvi, Hyvinkää, Mäntsälä, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Pornainen)
-    Itä-Uusimaa (Porvoon seutukunta, Loviisan seutukunta)
-    Häme
-    Lappi
-    Keski-Suomi

 

STTK:n alue- ja paikallistoiminta
Pron oman aluetoiminnan lisäksi Prolla on mahdollisuus nimetä jäseniä jokaiseen STTK:n alue- sekä paikallistoimikuntaan. STTK:n alue- ja paikallistoimintaan valittavilta odotetaan erityisesti kiinnostusta ja oman ajan käyttöä STTK:laiseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja aluetoiminnan kehittämiseen sekä työelämässä mukanaoloa. Monesti tässä toiminnassa auttaa, että olet mukana Pron aluetoiminnassa tai olet yhdistyksesi hallinnon edustajiston tai hallituksen jäsen. Mutta näiden kaikkien puuttuminenkaan ei ole este, vaan oma kiinnostus asioihin kantaa kaiken yli. Pidämme tärkeänä, että olemme mukana vaikuttamassa myös STTK:laisessa toiminnassa ja tuomassa esiin meidän prolaisten kannalta merkityksellisiä asioita ja näkökulmia.

 
STTK:n aluetoimikunnat 2021–2022
-    Ahvenanmaa
-    Etelä-Pohjanmaa
-    Etelä-Savo
-    Häme
-    Kaakkois-Suomi
-    Kainuu
-    Keski-Suomi
-    Lappi
-    Pirkanmaa
-    Pohjanmaa
-    Pohjois-Karjala
-    Pohjois-Pohjanmaa
-    Pohjois-Savo
-    Satakunta
-    Uusimaa
-    Varsinais-Suomi

 

Kiinnostuitko?
Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan OPRYn hallituksen jäsenelle Pia Husulle osoitteella husupia@gmail.com. Kiinnostukset tulee ilmaista viimeistään perjantaihin 9.10.2020 mennessä. Kiinnostuksen voi esittää joko Pron tai STTK:n aluetoimintaan tai molempiin. Jos tunnistat oivan tyypin OPRYläisistä kavereistasi, niin vinkkaa tästä toimesta hänelle. Jos haluat vain tietää toiminnasta enemmän, niin sekin käy. Kysyminen ei velvoita sinua mihinkään.

Takaisin uutisiin