Takaisin uutisiin

Julkaistu: 13.02.2020

OP Ryhmän henkilöstönrahaston vaalit

Ajankohtaista   OPRY  


OP Ryhmän henkilöstörahaston valtuuston toimikausi on päättymässä ja uuden valtuuston valinta toimikaudelle 2020 - 2022 on ajankohtainen. Rahaston jäsenten keskuudestaan valitsema valtuusto käyttää ylintä päätösvaltaa rahastossa. Rahaston hallitus päätti kokouksessaan 4.2.2020, että valtuuston ehdokasasettelu henkilöryhmittäin tulee tehdä 31.3.2020 mennessä. Vaali järjestetään tarvittaessa (17.4.2020 mennessä).

Valtuutetut ja yleisvarajäsenet valitaan henkilöstöryhmittäin enemmistövaalilla. Varsinaisia jäseniä valtuustossa on yhteensä 17 sekä yhtä monta yleisvarajäsentä. Ehdokasasettelussa on otettava rahaston sääntöjen mukaisesti huomioon eri henkilöstöryhmät ja alueellinen edustavuus. Ehdokasasettelu tehdään siten, että ehdolle asetetaan varsinainen valtuuston jäsen ja hänelle samasta henkilöstöryhmästä yleisvarajäsen.  

Eri henkilöstöryhmillä valtuustopaikkoja on seuraavasti: 
•    toimihenkilöt 12 jäsentä
•    esimiehet ja asiantuntijat 3 jäsentä
•    johto 2 jäsentä
•    sekä yhtä monta henkilöstöryhmäkohtaista yleisvarajäsentä. 

Rahaston jäsen voi osallistua ehdokasasetteluun ja valtuutettujen valintaan vain omassa henkilöstöryhmässään. Vaalissa jokaisella rahaston jäsenellä on äänioikeus ja yksi ääni. Äänioikeutta ei voi käyttää asiamiehen välityksellä.  
Mikäli jokin henkilöstöryhmä on asettanut ehdokkaita saman verran kuin sillä on valtuustopaikkoja, katsotaan ehdokkaat valituiksi, eikä vaalia kyseisessä henkilöstöryhmässä tarvitse suorittaa.   
Ehdokkaat valtuuston jäseniksi ja yleisvarajäseniksi sekä heidän suostumuksensa on ilmoitettava kirjallisesti Joonas Lehtoselle, OP HR, Gebhardinaukio 1/T1-talo a/b 2.krs, PL 909, 00101 Helsinki tai skannattuna osoitteeseen joonas.lehtonen(at)op.fi viimeistään 31.3.2020.  

Vaalilautakunta hoitaa mahdollisten vaalien käytännön järjestelyt.  Tarvittaessa saat lisätietoja ehdokkuudesta vaalilautakunnan jäseniltä:
Eija Laurila (puh. 050 532 6917) 
Eero Jaakkola (puh. 0500 711 698) 

Takaisin uutisiin