Takaisin uutisiin

Julkaistu: 06.06.2019

OPRYn hallituksen kokous 14.5.2019

Ajankohtaista   OPRY  


Hallitus kokoontui Pasilaan kevään viimeiseen kokoukseen. Kokouksen alkuun saimme tietää Juhan jättävän OPRYn hallituksen. Juhan työtehtävät ovat muuttuneet, jonka vuoksi aikaa ei jää hallitustyöskentelyyn, sillä perheellekin pitää jäädä aikaa.

Riitta osallistui Sirpa Komosen eläkkeelle jäämistilaisuuteen ja vei OPRYn muistamisen kiitoksena pitkäaikaisesta yhteistyöstä. Sovimme myös, että OPRY jatkaa opiskelijoiden muistamista kahdella stipendillä. Valintaperusteena on yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja menestyminen opiskelussa.

Yhteenveto OPRYn kevään 2019 kenttäkierros. Kevään aikana tilaisuuksia oli yhteensä kuusi, joihin osallistui yhteensä 91 henkilöä ja uusia jäseniä saimme kaksitoista. Kenttäkierros jatkuu syksyllä, aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Keskustelimme OP ryhmän hallintoneuvoston esiin nostamasta rakennemuutoksesta. Käytettävissä olevaa tietoa ei ollut paljon. Sen tiedon pohjalta mikä oli käytettävissä, todettiin että on hyvä miettiä rakennemuutos kokonaisuutena. Toivottiin myös henkilöstön osallistamista rakennemuutoksen valmisteluun.  OPRYn hallitus on tyytyväinen siihen, että henkilöstö on otettu mukaan suunnittelemaan uutta ryhmän strategiaa, toivottavasti henkilöstö on ottanut haasteen vastaan.

Palkkatoimikunnan terveiset; palkkakeskustelu erimielisyydet ja kolmenkerran säännön mukaiset tapaukset on käsitelty. Palkkatoimikunta on lähettänyt yksilöidyt kirjeet pankkeihin sekä työnantajalle että henkilöstöedustajille. Käsittelyssä olleiden tapausten henkilökohtaiset kirjeet toimitetaan 25.5.2019 mennessä. Palkkatilastoja ei ole ehditty käydä läpi kun pintapuolisesti, siihen palataan 4.6.2019 palkkatoimikunnan kokouksessa. Palta on ilmoittanut, että palkkatilastot on toimitettu pankkeihin.

Työryhmittäin käytiin ajankohtaiset asiat läpi; edunvalvonta kertoi osuuspankkien ajankohtaisista asioista; edellisessä kokouksessa olleet keskeneräiset asiat olivat edenneet, mitään suurempaa ei ollut tiedossa. Sopimus vuokratyövoimasta, joka oli saatu valmiiksi, käytiin vielä yhdessä läpi.

Klubityöryhmä kertoi ensimmäisestä Skype koulutuksesta saadut palautteet. Olimme kaikki sitä mieltä, että Skype-koulutuksia kannattaa jatkaa. Työhyvinvointi-työryhmän kanssa mietittiin, miten saisimme jäsenistön aktivoitumaan Teamsin käytössä.  Sovimme myös kesän aikana tapahtuvasta viestinnästä.

Riitta ja Jesse kertoivat OPRYn nettisivujen uudistamisesta. Näyttää siltä, että uudet nettisivut on käytettävissä jo ennen juhannusta, tämä tieto otettiin ilolla vastaan. Hallituksen jäsenet odottavat helppokäyttöisyyttä sivujen suhteen, jotta niiden päivitys käy jatkossa helposti, ja siten saadaan ajankohtaiset tiedot välitettyä jäsenistölle.

Muistutettiin Rahoitusalan yhteisestä jäsenkoulutuksesta 5.-6.10.2019, näillä näkymin suurin osa hallituksen jäsenistä pääsee mukaan koulutukseen. Viime aikoina hallituksen kokoukset ovat saaneet mollivoittoisen sävyn, tämä johtuu siitä että kokouksen lopuksi käymme läpi uudet jäsenet/eronneet jäsenet. Valitettavasti eronneiden määrä on ollut isompi kuin uusien jäsenten. Tähän vaikuttaa eläköityvien suuri määrä ja muutenkin henkilöstön vähentyminen. Toki uusia jäseniä on mahdollisuus saada esimiehistä ja asiatuntijoista.

Yhteenvedon koosti Sari Neuvonen

Takaisin uutisiin