Takaisin uutisiin

Julkaistu: 18.05.2021

OPRYn hallituksen kokous 17.5.2021

Ajankohtaista  


OPRYn hallitus kokoontui toukokuussa jo tutulla toimintatavalla etäyhteyksien välityksellä. Toukokuun kokouksessa käsiteltäviä asioita olivat talousasioissa yhdistyksen tulos ja tase päivämäärälle 31.3.2021. Hallitus totesi, että toimintaa on viety eteenpäin koronan ehdoilla ja kustannuksia ei ole kertynyt samalla tavoin kuin normaalina aikana, koska tilaisuudet on järjestetty Teamsin välityksellä.  

Yhdistyksen edustajisto kokoontuu huomenna tiistaina 18.5.2021 sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Hallituksen kokouksessa viimeisteltiin huomisen päivän asioita, jotta se sujuisi hyvin. Edustajistolle oli tehty ennakolta kysely vuoden 2022 toimintasuunnitelmaa silmällä pitäen. Kyselyn tuloksien perusteella käydään tarkempaa keskustelua, jotta hallitus saa riittävästi eväitä suuunnittelua varten.  

Viime vuonna valitun hallituksen työskentelyä on haastanut korona-aika, joten alkuvuoden osalta hallituksen jäsenet vastasivat palautekyselyyn ja kuinka yhteinen toimintamme on lähtenyt liikkeelle ja miten tulemme parantamaan sitä tämän vuoden aikana. Kyselystä nousi selkeästi esille tarve tavata muita hallituksen jäseniä kasvokkain ja tästä syystä kesäkuun hallituksen kokous päätettiin pitää etäilyn sijasta läsnäolokokouksena. Kokoontumista ennen tarkistetaan vallitsevat määräykset kokoontumisrajoituksien osalta, joiloin tarvittaessa kokous on helppo siirtää Teamsin puolelle. 

Hallituksen sisäisten työryhmien osalta edunvalvonta työryhmässä on käyty keskustelua työnantajan kanssa vuokratyövoiman ja ostopalveluiden käytöstä. Keskustalua jatketaan tämän kuun lopulla. Edunvalvonta työryhmässä on suunniteltusyksylle luottamusmieskoulutusta, jonka aiheena on vuokratyövoiman käyttö ja sen yt-menettely työpaikalla. Palkkakeskustelut 2021 osalta alkavat olla loppusuoralla. Liittojen yhteinen kysely on juuri päättymässä ja yhdistyksessä odotetaan jo mielenkiinnolla tuloksia, jotta pääsemme jatkamaan palkkakeskustelumallin kehittämistä.  

Työpaikkatoiminnan työryhmässä vetovastuu siirtyi Pia Husulta Eija Laurilalle. Työryhmällä on kesken projektit jäsenhankinnasta sekä pelasta kaverisi jäsenyydestä. Jäsenhankintakampanjasta tulette kuulemaan myöhemmin lisää.  

Viestintätyöryhmän kokoonpanoa muutettiin. Jatkossa työryhmässä työskentelevät  työparina Annamari Österberg sekä Pia Husu.  

Ammattiliitto Pron oli lähettänyt kaikille yhdistyksille sekä aluetoimijoille ohjeistuksen valokuvien, videoiden ja kuvakaappausten ottamisesta ja jakamisesta verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Hallitus tutustui tiedotteen sisältöön huolella ja noudattaa jatkossa omassa toiminnassaan Pron antamaa ohjeistusta.  

OPRYn hallituksessa iloittiin Ammattiliitto Pron hallituksen ja Ammattiliitto Nousun edustajiston aie sopimuksen hyväksymisestä. Toteutuessaan fuusio toisi yhteen rahoitusalan toimihenkilöt. 

Hallitus toivottaa kaikille mukavaa kesän odotusta!

Takaisin uutisiin