Takaisin uutisiin

Julkaistu: 22.10.2020

OPRYn hallituksen kokous 19. - 20.10.2020

Ajankohtaista  


Lokakuisina viileän kosteina päivinä OPRYn hallitus kokoontui hybridikokoukseen. Osa hallitusjäsenistä matkusti Helsinkiin turvaohjeita noudattaen ja osallistuivat kokoukseen paikanpäällä Pasilassa. Osa hallitusjäsenistä taas osallistui kokoukseen Teamsillä kotoa käsin. Tämä on ollut nyt tapa toimia jo jonkin aikaa. Hybridikokous vaatii enemmän vetäjiltään, mutta myös osallistujiltaan. Kokoajan kehitymme ja saamme toimintaamme sujuvammaksi.

 

Yhteisten alkukeskustelujen jälkeen siirryimme työpaikkatoiminnan ja edunvalvonnan työryhmien työskentelyyn. Molemmilla työryhmillä oli tärkeimpänä missiona päiville saada kuntoon toimintasuunnitelma vuodelle 2021 sekä siihen liittyvä budjetointi. Päiväkahvien merkeissä meillä vieraili Pia Säkkinen, joka toimii ammattiliitto Pron kummihenkilönä yhdistykselle. Pia tuli toimintaan mukaan edellisen kummihenkilön Kaisa Ylitalon jäädessä perhevapaalle. Pia esitteli itseään ja taustaansa ja hallitus esitteli Pialle OPRYn toimintaa. Kävimme keskustelua yhdistyksen tarpeista liittoon päin, sekä toivoimme Pian pääsevän osallistumaan yhdistyksen strategiatyöhön keväällä 2021.  Koimme molemmin puolin, että mukaanotto ja yhteistyön rakentaminen olisi ensi arvoisen tärkeää. Hallitus piti ensimmäisen päivän iltana myös iltakoulua, jossa kävimme liiton yhdistystoiminnan kehittäminen työryhmän antia läpi ja keskustelua millä tavalla kokonaisuudet olisivat osa OPRYä tulevaisuudessa.

 

Ensimmäinen kokouspäivä hallituksessa piti sisällään paljon ideointia ja suunnittelua. Toisena kokouspäivänä päästiin sitten tekemään paljon päätöksiä. Tärkeimpänä tehtävistä päätöksistä oli vahvistaa OPRYn uuden edustajiston kokoonpano vaalitoimikunnan esityksen mukaisesti. Uudesta edustajistosta tulette kuulemaan hyvin pian vielä lisää. Viestinnän osalta päätimme laatia yhdistykselle sosiaalisenmedian käsikirjan helpottaaksemme toimintaa sekä jo olemassa oleville hallituksen jäsenille kuin myös mukaan tuleville uusille tulokkaille. Käsikirjaa lähtivät työstämään hallituksen jäsenet Jesse Kankanen, Pia Husu ja Kaisa Junkkarinen-Kosonen.

 

Kävimme hallituksessa läpi ja hyväksyimme myös uuden edustajiston ensimmäisen kokouksen 15. – 16.12. ohjeita, opasteita, esityslistaa sekä edustajistolle esiteltävää materiaalia. Yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2021 hyväksyttiin ja tarkempiin yksityiskohtiin molemmat työryhmät tuovat marraskuun hallituksen kokoukseen toiminnan vuosikellot. Toisen kokouspäivän päätteeksi jatkettiin yhtä turvallisissa merkeissä kotimatkaa tai jo kotona olleet pääsivät ulkoilemaan päivän Teamsissä istumisen jälkeen.

Takaisin uutisiin