Takaisin uutisiin

Julkaistu: 10.09.2020

OPRYn hallituksen kokous 2.-3.9.2020

Ajankohtaista   OPRY  


Olemme opetelleet kevään Teamsilla kokoustamista ja tällä kertaa osa hallituksen jäsenistä osallistui Teamsin kautta osan ollessa paikalla Pasilassa. Hyvin se alkaa meidän porukallamme luistamaan! 
Kokouspäivien aikana hallitus työskenteli loppuvuoden vuosikellon parissa. Hahmotteli vuoden 2021 vuosisuunnitelmaa, jossa apuna oli edustajiston jäsenille tehty kysely. Saimme myös eri työryhmien työskentelyn tuotoksista sekä tilanteesta koostetta.

Työpaikkatoiminnan työryhmä antoi hallitukselle tilannekatsauksen toukokuussa käynnistyneestä OPRYn omasta jäsenhankintakilpailusta. Sarjoja on kolme R1, R2 sekä R3. Työpaikoilla on päästy hyvään vauhtiin, mutta nyt on loppukirin paikka. Kilpailu on avoinna 31.10.2020 saakka. Vielä ehtii mukaan hankkimaan uusia jäseniä! 
Vuoden 2020 klubin valintakriteereissä on mukana ensimmäistä kertaa some-näkyvyys. Instagram-tilejä on ehtinyt avaamaan viisi klubia. Kannattaa käydä kurkkaamassa, mitä löytyy tilien @opryklubitampere, @opry_114_turku, @opryklubi115, @opryklubi122 ja @opryklubi127.

Viestinnän porukka on yhdessä hionut eteenpäin viestintästrategiaa. Rakenteilla on OPRYn nettisivuille UKK eli usein kysytyt kysymykset palsta, ja vuoden kierron normaaliin tiedottamiseen kuuluvat asiat.

Edunvalvontatyöryhmää on puhututtanut osaamisen kehittäminen, joka tuli rahoitusalan työehtosopimus neuvotteluissa kiky (kilpailukyky)- tuntien tilalle. Eteen on tullut kysymyksiä, miten työaika menee niiden henkilöiden osalta, jotka tekevät osittaista hoitovapaata tai ovat osa-aika eläkkeellä. Näiden osalta toteutus on ollut eri työyhteisössä erilainen ja tähän kohtaan meillä pitäisi olla koko rahoitusalalla yhtenäinen linjaus. Asian käsittely on kesken ja sen työstämistä jatketaan.

Loppu vuoden toiminnan osalta hallitus on joutunut tekemään muutoksia, koska Ammattiliitto Pro on suositellut, ettemme pitäisi läsnäolokoulutuksia tai tapahtumia. Tämän syyn takia, hallitus on päättänyt pitää kolme Teams-koulutusta luottamusmiehille. Keväällä näitä Teams-koulutuksia jo testattiin, ne koettiin osallistujien mielestä hyviksi.  Lisäksi on tulossa henkilöstönedustajien päivä 5.10.2020, joka pidetään historian ensimmäisen kerran Teamsilla. 

Kokouspäivien iloisin asia oli Pron myöntämä 8 % tuki ensi vuoden toiminnallemme. Saimme kiitosta yhdistyskummiltamme Kaisa Ylitalolta aktiivisesta ja tavoitteellisesti toiminnasta, jossa olemme toteuttaneet kaikkia Pron edustajiston edellyttämiä tavoitteita mukaan lukien vapaaehtoiset tavoitteet. Kaisa-kummi nostaa erityisesti esiin henkilöstönedustajien tukemisen, työpaikkojen kenttäkierroksen. sekä 11 jäsenhankintatilaisuutta. 
 

Takaisin uutisiin