Takaisin uutisiin

Julkaistu: 23.04.2021

OPRYn hallituksen kokous 20.-21.4.2021

Ajankohtaista  


Huhtikuun kokouspäivät pidettiin vallitseva tilanne huomioiden edelleen vastuullisesti Teams-etäkokouksena. 

Tiistain kokoukseen saimme vieraaksi Ammattiliitto Prosta kansainvälisten asioiden yksiköstä kv-asiantuntijan Rauni Söderlundin, joka avasi ammattiliittotoimintaa kansainvälisestä näkökulmasta. 

Pro on jäsenenä 20 kansainvälisessä järjestössä. Periaate on järjestäytyä kaikilla toimialoilla, joilla Prolla on työehtosopimustoimintaa. Rauni kävi läpi KV toiminnan organisaatiorakennetta. Toiminnan tarkoitus on saada maailmanlaajuisesti työolot ja ehdot sille tasolle, että palkka turvaa riittävän elintason. Lisäksi tällä pyritään kitkemään mm. ihmiskauppaa 

Saimme kokoukseen myös toisen vierailijan yhdistyskummi Piia Säkkisen kertomaan meille Ammattiliitto Pron toiminnasta. Yhdistyskummimme Piia avasi kattavasti ja monipuolisesti liiton toimintaa sekä lupasi toimia jatkossakin meidän tukenamme.  

Eija Laurila esitteli STTK:n teettämää tutkimusta - Miltä ay-liike näyttää? Miksi liittoon ei liitytä? Kansalaistutkimuksesta selvisi, että pienin järjestäytymisaste on alle 29-vuotiailla.  Lisäksi yhä useampi liittyy liittoon opiskeluaikana ja harvempi luottamusmiehen suosituksesta. Liittymisen syyt ovat henkilökohtaisia eivät yhteisöllisiä. Iltapäivällä työryhmät kokoontuivat työskentelemään. 

Keskiviikkona hallitus jatkoi kokoustamista 

Kokous eteni esityslistan mukaisesti ja saimme piristykseksi palvelumuotoilija Maija Lindemanin Ammattiliitto Prosta. Maija kertoi kattavasti jäsenhankinnasta sekä siihen käytettävissä olevista eri työkaluista. Apuja on häneltä luvassa OPRYn jäsenhankintaan.  

Hallitus päätti kutsua kevätedustajiston koolle tiistaina 18.5.2021. Hallituksen kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2020 toimintakertomus sekä tilinpäätös, joita esitetään edelleen edustajistolle hyväksyttäväksi. Hallitus pääsi allekirjoittamaan tilinpäätöksen sähköisesti Visma-signilla.   

Päättyneet palkkakeskustelut puhututtivat hallitusta, joka odottaa jo keskusteluun osallistuneille lähtevän kyselyn tuloksia. Hallitus toivoo kaikkien vastaavan palkkakeskustelukyselyyn, kun se sähköpostiin tupsahtaa. Perinteisesti listalta löytyivät edunvalvonnan, työpaikkatoiminnan sekä viestintätyöryhmien tilannekatsaukset.  

Takaisin uutisiin