Takaisin uutisiin

Julkaistu: 01.02.2020

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelutilanne

Ajankohtaista   OPRY   Tapahtumat  


Työehtosopimus on päättynyt ja sopimukseton tila alkanut 1.2.2020 

Rahoitusalan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 31.1.2020. Koska uutta sopimusta ei ole solmittu, sopimukseton tila alkaa 1.2.2020.
Sopimuksettoman tilan aikana sovelletaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus on solmittu. Tätä kutsutaan jälkivaikutukseksi. Työntekijän työsuhteen ehdot eivät siis muutu, vaikka työehtosopimuksen voimassaolo päättyy.
Sopimuksettoman tilan aikana ei saa tehdä uusia paikallisia sopimuksia. Sopimuksettomassa tilassa työtaistelutoimet ovat sallittuja, koska työrauhavelvoitetta ei ole.  

Tarvitsemme sinua!

Mahdollisuutemme edistää meille tärkeitä tavoitteita paranevat, kun saamme kaikkien työntekijöiden tuen tavoitteillemme. Kerro työkaverillesi, että työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä ja myös hänen panoksensa on tärkeä. Liiton jäsenenä voitte vaikuttaa niin omiin kuin kollegoidenne työsuhteen ehtoihin.
Ja muistathan, että aina kun uusi jäsen liittyy suosituksestasi Prohon, sinä saat 40 euron lahjakortin.

Päivitäthän yhteystietosi kuntoon!

Onhan jäsentiedoissasi ajantasainen sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero? Tietojen tarkistaminen onnistuu helposti kirjautumalla omalla jäsennumerolla osoitteeseen Proplus.fi > Jäsentietoni > Muokkaa tietoja.
Voit päivittää jäsentietosi myös Pron mobiilisovelluksen kautta.
Kerromme työehtosopimusneuvotteluiden etenemisestä sivuillamme, sähköpostitse sekä Proplussassa

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelutilanne

Neuvotteluissa on käsitelty molempien osapuolten tekstitavoitteita. Erityisesti työn alla ovat olleet palkkausjärjestelmään ja palkkakeskustelumalliin liittyvät teemat. 
Merkittävää lähentymistä neuvotteluissa ei vielä ole tapahtunut. Tähän vaikuttaa toki tilanne työmarkkinoilla yleisemminkin. Työehtosopimustavoitteenamme on ostovoimaa parantava palkkaratkaisu ja kiky-sopimuksen mukaisen 24 tunnin työajan pidennyksen poisto. Lisäksi tavoitteena on muitakin työsuhteen ehtojen parannuksia. 
Rahoitusalan neuvotteluja jatketaan helmikuussa. Tiiviimmin neuvotteluja jatketaan viikolla 7.
Neuvottelujen etenemisestä tiedotetaan Prossa jäsenkirjeellä ja kirjeet tai niiden tiivistelmät päivitetään Pron kotisivuille

Takaisin uutisiin