OPRYn hallituksen jäsenten ja edustajiston pj:n esittely 11/14. Hei, Olen Soile Ojala, 57 vuotta ja OPRY:n hallituksessa nyt e...

to 6. toukokuuta 2021 05.07.32

OPRYn hallituksen jäsenten ja edustajiston pj:n esittely 11/14.

Hei,

Olen Soile Ojala, 57 vuotta ja OPRY:n hallituksessa nyt ensimmäistä kertaa.

Asun puolisoni kanssa Helsingissä, Arabianranta- nimisessä kaupunginosassa.

Olen kotoisin Iittalasta (Hämeenlinna) ja muutin Helsinkiin vuonna 1985 silloisen urheiluharrastukseni innoittamana. Nyt jalkapallo on jäänyt ja harrastuksena on enemmänkin kävely, satunnaiset juoksulenkit ja joskus myös salitreenit.

Helsingin kodin lisäksi vietän aikaa Iittalan kesämökillä. Siellä ajatukset irtautuvat täydellisesti päivätyöstä, kun puuhasteltavaa riittää puutarhan hoidosta pieniin rakennusprojekteihin ja kaikkeen mahdolliseen siltä väliltä.

Ulkomaanmatkailu on myös lähellä sydäntä. Kovasti jo kaipaan sitä, että pääsisi suosikkimaihini Espanjaan tai Kreikkaan.

Olen tullut finanssialalle vuonna 2005. Työskentelen täällä pääkaupunkiseudulla Helsingin Seudun Osuuspankissa rahoituspainotteisena asiakkuusasiantuntijana. Toimipisteeni on Vallilassa, missä meillä on pieni, vajaan 20 toimihenkilön konttori ja hoidamme pääsääntöisesti henkilökunnan pankki- ja vakuutusasioita.

Pankin pääluottamushenkilönä olen ollut vuodesta 2017 alkaen. Henkilöstön määrä lähestyy meillä jo n. 700 ja tämän kokoisessa yrityksessä on ajoittain haasteita saada tietoa siitä, mitä kaikkea eri toimipisteissä, yksiköissä/ tiimeissä tapahtuu. Onneksi en ole henkilöstön edustajana yksin, vaan apuna minulla on varapääluottamushenkilö, neuvottelevat luottamushenkilöt sekä työsuojelupuolen edustajat.

OPRY:n hallituksen jäsenenä olen nyt siis ensimmäistä kautta. Asetuin ehdolle hallituksen jäseneksi, koska haluan olla vaikuttamassa siihen, miten OP-ryhmässä henkilöstöön liittyviä päätöksiä ja oheistuksia tehdään. Työelämässä tapahtuu koko ajan isoja muutoksia ja on tärkeää, että muutoksia viedään eteenpäin henkilöstö huomioiden.

Odotan hallitustyöskentelyltä, hyviä, avoimia keskusteluja ja rohkeita avauksia työnantajan suuntaan.