OPRYn hallituksen jäsenten ja edustajiston pj:n esittely 14/14: Eija Laurila Yhdistyksen varapuheenjohtaja Pääluottamusmies, O...

to 27. toukokuuta 2021 05.00.57

OPRYn hallituksen jäsenten ja edustajiston pj:n esittely 14/14:

Eija Laurila
Yhdistyksen varapuheenjohtaja
Pääluottamusmies, OP Keskusyhteisökonserni
Pron hallituksen jäsen
OP Ryhmän henkilöstöedustaja/palkkakeskustelut
OP Ryhmän henkilöstörahaston hallituksen jäsen
näistä muutaman mainiten…

Päivätyöni on toimia päätoimisena pääluottamusmiehenä Keskusyhteisökonsernissa. Henkilöstön edunvalvonta-asiat ovat olleet työelämässäni hyvin vahvasti mukana lähes koko työhistoriani. Jostain syystä olen löytänyt itseni tehtävistä, joihin on tarvittu asioita hoitavaa ja auttavaa työkaveria. Yksinkertaisesti en ole hyväksynyt sitä, että jotain kohdellaan kaltoin ja epäoikeudenmukaisesti. Haastavien tilanteiden hoitaminen on antoisaa ja motivoivaa tekemistä. Pitkä ura luottamusmiehenä ja varapääluottamusmiehenä on kasvattanut ja koulinut. Monipuolinen päivätyöni ja oma kiinnostukseni talousasioihin sekä juridiikkaan ovat luoneet hyvän perustan, mihin tukeutua. Jokainen tehtävä ja haaste on kasvattanut. Minulla on ollut ja on mukavat ja kannustavat työkaverit ja hyvä työyhteisö.

Nykyistä työtehtävää ennen olen tehnyt pitkän uran pankkimaailmassa aloittaen niistä kesätyöntekijän tehtävistä luottopuolelta siirtyen sieltä muihin konttorissa tehtäviin työtehtäviin. Numerot ovat aina kiinnostaneet, joten pankin taloushallinto oli seuraava sarkani. Sijoitusmaailma oli 1980-luvun loppupuolella se iso juttu. Ja pitihän sinnekin päästä mukaan. Siitä alkoi pitkä ura sijoitusrahastojen parissa, joka johti myös sovellusmaailman piiriin ja viranomaisraportoinnin saloihin.

Vapaa-ajalla luonto ja mökkeily sekä kotipuutarha ovat tärkeitä paikkoja rentoutumiseen ja palautumiseen työstä. Mieliharrastuksiini kuuluvat lukeminen, käsityöt ja leipominen sekä erilaisten mehujen, hillojen, hyytelöiden ja muiden säilykkeiden tekeminen ja kukkien kasvattaminen. Puutarhassa kasvaa erilaisia hedelmäpuita ja marjapensaita sekä perunaa ja kukkia. Metsästä saadaan lisää sopivia raaka-aineita. Uusien ohjeiden kokeileminen ja kehittäminen on mielenkiintoista. Jotain tehdään vain kerran ja jostain tulee hitti. Käsillä tekemisen myötä näkee valmiin työn tuloksen ja niistä riittää muillekin iloa. Taidenäyttelyt ja kulttuuri ovat meidän perheen yhteisiä harrastuksia. Ja ehdottomasti parhaat ilopillerit ovat kaksi pientä lapsenlastani. Heidän myötä elämään tuli paljon uutta vipinää.