Rahoitusalan neuvotteluissa ei vielä ratkaisua Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tällä viikolla tiistaina ja tä...

to 3. maaliskuuta 2022 22.33.10

Rahoitusalan neuvotteluissa ei vielä ratkaisua

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tällä viikolla tiistaina ja tänään torstaina. Osapuolten näkemykset palkkaratkaisusta ja tekstikysymyksistä olivat edelleen sen verran kaukana toisistaan, ettei edellytyksiä neuvottelutuloksen syntymiselle vielä ollut.
Mitä tapahtuu seuraavaksi?
Neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta ovat edelleen kesken. Pron tavoitteena on saavuttaa neuvottelutulos pikaisesti, mutta sopimusta ei voida kuitenkaan solmia hinnalla millä hyvänsä. Tällä hetkellä työnantajan tarjoama kokonaisratkaisu ei ole tasapainoinen. Työnantajapuoli haluaa edistää omia tavoitteitaan, mutta meidän esittämämme tavoitteet koetaan pääsääntöisesti mahdottomiksi. Työnantajan tähän asti esittämät vastaantulot eivät ole olleet riittäviä.
Rahoitusalan neuvottelukunta kokoontuu käsittelemään neuvottelutilannetta huomenna perjantaina 4.3. Osapuolet ovat sopineet, että neuvotteluita jatketaan seuraavan kerran ensi viikon tiistaina 8.3.